10 august, 2007

God mat av ikke fullt så gode råvarer


Gode råvarer er nøkkelen til all vellykket matlagning. Dette er mantraet fra alle kokebøker, tv-mat programmer og nett-kokker. Jeg er selvsagt enig i at gode råvarer skaper god mat.

Både jeg og madamen studerer. Dette gjør at vi har en inntekt som ligger noen få hundrelapper over det sosialklientene har. Knapt med andre ord. Likevel nok.


Kjøtt til over 300,- per kilo er (burde være?) av en slik kvalitet at det omtrent kan spises rått. Den frosne kjøttdeigen til 19,- for 400 gram er av en annen kvalitet.



Min påstand er at hvem som helst kan lage god mat av gode råvarer.

Det hvem som helst ikke klarer er å lage god mat av ikke fullt så gode råvarer.


Klarer du å lage en biff strofanoff til 4 personer som samlet koster under en femtilapp og som blir husket for sin gode smak? Jeg tror det er her skillet mellom gode og ikke fullt så gode kokker ligger.

Ingen kommentarer: