11 mai, 2006

Balansert om Israel?

Argh...

Hva er det med Israel? Hvorfor er det ingen som evner å balansere noe som helst i forhold til det vesle landet i midtøsten?

På den ene siden så er det midtøstens eneste demokrati, blir det sagt. De har en arabisk kjempe imot, som av religiøse grunner aldri kan akseptere staten Israel. De blir utsatt for noen vanvittige terroraksjoner, og har et enormt behov for å beskytte seg.

På den andre siden er det utvilsomt at de ikke er så snille med palestinerne som de burde. De har bygd en stor mur (gjerde) tvers gjennom landet. De river bosettninger. De tar seg til rette. De tar livet av sine politiske motstandere.

Videre har alle en agenda angående dette landet. Norsk presse skriver stort sett med den hensikt å støtte palestinerne i deres sak. Kristen og Israelsk presse skriver fra andre siden.

Såvidt jeg kan forstå er ingen av partene troverdige. De ideologiske motivene overskygger pressens evne til å balansere stoffet. De ideologiske motsetningene hindrer partene fra kritisk journalistikk.

Jeg legger herved inn en bestilling på et organ med balanse i Israel reportasjene. Et organ uten skjult (eller åpenbar) agenda.

Ingen kommentarer: