11 mai, 2006

Islam kontra kristendommen?

Når pyton på 80 tallet trykker bilder av Jesus som har sex oppfattes dette åpenbart som krenkende for troende kristne, når Bergensavisen (BA) kåret Enevald Flåten til "Årets kødd" i 2005, når kommentator Erling Gjelsvik i BA mener at "Når Levende Ord får statsstøtte, bør vel også Vigrid få det?", og når VGs Roar hagen framstiller Pave Benedikt er klar til å slåss mot vindmøller: Homofili, abort, kondomer og kvinner så demonstrerer det at en i Norge kan krenke den troende akkurat som en vil.

Hva skiller de ovenfor nevnte eksemplene seg fra trykkingen av "muhammed karikaturene"? Ikke mye. Det ene er rettet mot kristne og det andre mot muslimer. Og det er akkurat her forskjellen ligger.

Kristne er stort sett snille folk. Vi biter ikke hardt. Vi truer sjeldent med vold. Vi brenner sjeldent ambasader, og vi skaper sjeldent en mobb.Så hva handler alt hysteriet om muhamed karikaturene om? Jo det handler om en gjeng (muslimer) som er så vanvittig hårsåre, som ikke har begrensninger og som ikke ser lengre en sin egen lille navle (beskrivelsen minner foresten mer om Stoltenberg en på verden muslimer).Poenget er at Ola Nordmann først bryr seg om hvem han har krenket når disse truer han med vold.Det som i vesen skiller "muhammed-karikaturene" fra pyton tegningene er da kun det ene: Muslimene reagerer med vold, opptøyer, branner og mord, mens de kristne reagerer med å surmule og kanskje levere en anmeldelse som sjelden ender i annet enn at de blir latterliggjort i media.

2 kommentarer:

Anonym sa...

vil du ikke si at muslimene er mer radikale for sin tro av den grunn, og at kristne er litt redde for å vise seg? jeg ser ikke at en muslim er redd for å legge seg ned på gata og be om det er tid for det.

Jeg er imot måten muslimene utbrer sin tro til andre på. men de gjør det jo i henhold til koreanen.

bigdaddy sa...

Egentlig mener jeg nok at muslimenes reaksjon er helt akseptabel.

Det jeg ikke mener er akseptabelt er at det er greit å krenke kristne, fordi de ikke tar livet av en, mens en ikke kan krenke muslimer av frykt.

Da er det noe som ikke stemmer. Jeg forsøker kritisere det sekulære samfunns forakt for annerledes tenkende. De utviser så vanvittig lite toleranse.